Meginemetoden

Megine kommer från ett fornnordiskt ord för livskraft.

Vi behöver denna kraft för att må bra och ha en god hälsa. Att leva tar kraft, därför är det viktigt att fylla på med mer kraft än vi förbrukar. Om vi inte fyller på med kraft visar det sig genom sämre immunförsvar, trötthet och ohälsa. Meginemetoden används för att stärka och balansera vår livskraft och ge ökad möjlighet till helande och bättre hälsa.

 

MeginemetodenR

Meginemetoden har en helhetssyn på vår hälsa och är uppbyggd enligt gamla naturmedicinska metoder, såsom akupressur, zonterapi, stimulering av olika kraftcentra, örter samt naturens egen läkande kraft. Detta samverkar med moderna teorier om massagens hälsofrämjande effekter, meditationens helande kraft, god kost, rörelse och mental träning.

 

Hälsopussel

I Meginemetoden ingår också hälsorådgivning och livsvägledning. En längre tids ohälsa beror oftast på flera orsaker, med hjälp av Meginemetodens hälsopussel går vi igenom fyra av livets stora pusselbitar, den fysiska, känslomässiga, mentala och andliga. Vi tror inte att det finns "en burk med hälsa och lycka", utan det gäller att titta på varje individs "pusselbitar". På så sätt hittar vi delar som behöver stärkas för varje enskild person.

 

Fysiskt: Vår kropp ska hålla länge, den behöver fysisk aktivitetet, god och näringsrik mat, vila och sömn.

 

Känslor: Känslor påverkar vår kropp, våra organ och andra fysiologiska funktioner. Alla känslor är naturliga och det är viktigt att våra känslor får uttryckas och inte tryckas undan.

 

Tankar: Tankens kraft är skapande, så som du tänker blir det! Kloka och bra tankar ger energi och kraft.

 

Andligt: I varje andetag fyller vi oss med liv. Genom att fundera över livets existentiella frågor kan vi skapa en andlig dimension i vårt liv.