Meginemetoden

Megine kommer från ett fornnordiskt ord för livskraft.

Vi behöver denna kraft för att må bra och ha en god hälsa. Att leva tar kraft, därför är det viktigt att fylla på med mer kraft än vi förbrukar. Om vi inte fyller på med kraft visar det sig genom sämre immunförsvar, trötthet och ohälsa. MeginemetodenR, som är framtagen av Ann Jönsson grundare av Naturmedicinska akademin, används för att stärka och balansera vår livskraft och ge ökad möjlighet till bättre hälsa.


MeginemetodenR

Meginemetoden har en helhetssyn på vår hälsa och  är uppbyggd enligt gamla naturmedicinska metoder, såsom akupressur, zonterapi, stimulering av olika kraftcentra, örter samt naturens egen läkande kraft. Detta  samverkar med moderna teorier om massagens hälsofrämjande effekter, meditationens helande kraft, god kost, rörelse och mental träning. Syftet med behandling inom Meginemetoden är att få igång kroppens egna självläkande processer.


Hälsopussel

I Meginemetodens hälsosamtal lägger vi ditt personliga hälsopussel.  En längre tids ohälsa beror oftast på flera orsaker. Vi går igenom fyra av livets stora pusselbitar, den fysiska, känslomässiga, mentala och andliga. Vi tror inte att det finns "en burk med hälsa och lycka", utan det gäller att titta på varje individs "pusselbitar". På så sätt hittar vi delar som behöver stärkas för varje enskild person.


Fysiskt: Vår kropp ska hålla länge, den behöver fysisk aktivitetet, god och näringsrik mat, vila och sömn. Våra tarmar och utrensningsorgan måste fungera för att vi ska må bra.


Känslor: Känslor påverkar vår kropp, våra organ och andra fysiologiska funktioner. Alla känslor är naturliga och det är viktigt att våra känslor får uttryckas och inte tryckas undan.


Tankar: Tankens kraft är skapande, så som du tänker blir det! Kloka och bra tankar ger energi, kraft och hälsa.


Andligt: I varje andetag fyller vi oss med liv. Med rätt andning och avslappning skapar vi cirkulation i kroppen. Genom att fundera över livets existentiella frågor kan vi skapa en andlig dimension i vårt liv.